Bohrtrac Kft

Kérem engedje meg, hogy bemutassuk Önnek cégünket

A BOHRTRAC Kft 2011-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú cég.

Elsődleges célja, hogy magyar termelők, kommunális szolgáltatók, önkormányzatok számára elérhető áron nyugat-európai minőségű termékeket nyújtson a fogyasztói elvárások figyelembevételével, a sorozatgyártás mellett egyedi igényeket is kielégítő mezőgazdasági gépeivel.

A BOHRTRAC Kft számára nagyon fontos a környezettudatos gazdálkodás és gyártási struktúra, amit a cég logója méltán tükröz.

Kezdetben hóekék, toló- és vonólapok, fronthidraulikák, illetve hátsó hidraulika felfüggesztések fejlesztésével és gyártásával foglalkoztunk, mára mezőgazdasági gép palettánk kiegészült a talajművelő gépek és a gréderek csoportjával. 2012-ben elkezdtük a talajtömörítő hengerek gyártását, 2014-től a középnehéz és nehéz vontatott tárcsáinkkal bővítettük kínálatunkat, 2016-tól pedig a prémium kategóriás, nagy területteljesítményű gréderek gyártását.

Gépeink fejlesztésénél és gyártásánál kiemelt figyelmet fordítunk az egymenetben művelésre, olyan munkagépeket gyártunk, melyek egymásután kapcsolt formában alkalmasak a talajkímélő művelési rendszerek, mint a csökkentett menetszámú talajművelés megvalósítására. Az egymenetben történő műveléssel a termelés költséghatékonnyá válik, mivel több munkafolyamat végezhető el egy ütemben, mellyel redukálható a talajterhelés mértéke és a művelés költsége. A megfelelően felépített, jól összeválogatott géppark nagymértékben hozzásegít a talajvédő művelés megvalósításához, egy nagy teljesítményű nyugati erőgép, illetve az egymenetes művelésre alkalmas munkagépek kombinációjával a taposás okozta talajterhelés csökkenthető. Fontos előnyük még a kapcsolat munkagépeknek, ha nem állnak fenn a szükséges ökológiai tényezők valamely talajmunka elvégzéséhez, megvárható az optimális idő, mivel rövidebb idő alatt, egymenetben elvégezhető ugyanaz a műveletsor, ráadásul kevesebb üzemanyag felhasználással, a talaj fizikai állapotának tartós károsítása nélkül.

A BOHRTRAC Kft gépei mind saját fejlesztésűek, számunkra kiemelten fontos, hogy az a mezőgazdasági innováció, amely Nyugat-Európában mindenkihez elér, de nálunk csak a nagyobb gazdaságok tudják megvásárolni, eljusson azokhoz a gazdálkodókhoz, családi gazdaságokhoz is, akik csak 50- 100 hektáros területen folytatnak mezőgazdasági tevékenységet. A BOHR Mezőgazdasági Gépgyár arra törekszik gépeivel, hogy az innovatív megoldások a mindennapok részévé váljanak a legkisebb üzemméret esetében is.

Géppalettánkat maximálisan a fogyasztói elvárások alakítják, a nyugat-európai trendeket figyelve, azonnal reagálunk a legújabb technológiai kihívásokra, azokat beépítve, az aktuális piaci igényekre reflektáló, innovatív gépgyártást igyekszünk megvalósítani. A hazai gazdálkodók számára is elérhető áron, jelentősen a nyugati árszint alatt, kiváló minőségű alkatrészek felhasználásával – ADR agyak, Bellota tárcsalapok, svédacél, Walterscheid fejek – kínálunk nyugat-európai minőséget képviselő prémium kategóriás munkagépeket.

Külön szeretnénk kiemelni talajművelő gépeinket a Monoline elrendezésű hengereket (DD, Cambridge és Prizmacsúcsos). Hengereinket úgy fejlesztettük ki a tökéletes talajkövetés érdekében, hogy oldalanként dupla csuklópontos, azaz lengőkaros felfüggesztést alkalmaztunk, így az oldaltagok a főváztól függetlenül, külön-külön tudnak mozogni. A henger talajjal való érintkezése ennek köszönhetően 95%. A váz kialakítása miatt a gép súlyának 80 %-a a hátsó futóműre terhelődik, ezért az egymenetben művelésnél a vontató munkagépre minimális függőleges irányú terhelés hat.

Termékpalettánkon megtalálhatóak a mellső függesztő szerkezetek, amelyeket a felhasználói igényeknek megfelelően többféle kivitelben fejlesztettünk ki, a gyártás során figyelembe véve az adott traktor típusát és a felhasználási területet. A fronthidraulikák kétféle változatban rendelhetőek: a Monolift 1100, amely fix karral, egy munkahengerrel készül, illetve a Duolift 2000, felcsukható acéllemez karokkal, két munkahengerrel. Ültetvény és kis traktorokra felszerelhető típust is gyártunk, ez a Duolift 650 elnevezésű fronthidraulika. A BOHR fronthidraulikák Walterscheid gyorskapcsoló fejjel készülnek.

A fronthidraulikákhoz hárompontos orrsúlytartót is gyártunk, illetve egyéb traktor kiegészítőket, mint az MTZ-re szerelhető vonószár Walterscheid fejjel, valamint a saját fejlesztésű BOHR MTZ Segédmunkahenger szett.

A kommunális gépek között különböző toló- és vonólapok, valamint a kifejezetten földút/ külterületi út karbantartásra, útpadka leszedésre fejlesztett vontatott gréderek is helyet kaptak, amelyek különböző szélességű változatokban rendelhetőek. A gréderek három változatban készülnek az alacsonyabb árfekvésű Hamster EVO, és a Hamster, a kisebb költségvetésű pályázatokhoz, illetve a magasabb árfekvésű Monster a nagyobb beruházásokhoz.

Mezőgazdasági gépeink közül érdemes megemlíteni még a görgős konténerszállítókat, amelyek a gyümölcs betakarítását jelentősen meggyorsítják. Az állítható szélességű görgősorok segítségével, a váz hátrabillentésével a görgőkön magától legurul a konténer, így nincs szükség targoncára.

Saját fejlesztésű gépeink gyártását a már meglévő sablonokból sorozatgyártással, rövid határidővel tudjuk vállalni, természetesen az ezektől eltérő típusokra is, gyakorlatilag bármilyen traktorra, a felfogatási pontok elhelyezkedésétől függetlenül le tudunk gyártani fronthidraulikákat, toló- és vonólapokat egyaránt. Illetve a felmerülő vásárlói igényeknek megfelelően nyitottak vagyunk a gép palettánk bővítésére is.

Termékeink minősége megfelel az Európai Uniós normáknak, az egész EU-ra érvényes CE minősítéssel rendelkeznek.

Az általunk gyártott, fejlesztett gépekre 1 év garanciát vállalunk, minden termékhez rendelkezünk alkatrészekkel, melyet akár másnapi szállítással, futárral tudunk kézbesíteni ügyfeleink számára.